Workshops

Event: Zorgen voor Overmorgen

8 juni 2023 | Landstede, Dokterspad 2 in Zwolle

Hieronder bekijk je de workshops die tijdens het event “Zorgen voor Overmorgen” op 8 juni plaatsvinden. Als je je aanmeldt voor het event, krijg je een mailtje waarmee je je kunt inschrijven voor de workshops. Meld je snel aan!

Man using digital tablet psd mockup smart technology

Datagedreven zorg: wat kun jij ermee?

Datagedreven werken in de zorg biedt veel kansen, maar is voor veel zorgprofessionals nog té abstract. Door middel van het spelen van een Mix & Match-spel ontdek je welke uitdagingen datagedreven werken via welke technologieën kan oplossen (denk aan monitoringssystemen, cliëntendashboards, planningssystemen, etc.).

Tijdens het interactieve spel breng je in kaart wat je als zorgprofessional nodig hebt om datagedreven werken (verder) door te voeren in jouw organisatie. Na afloop kun je je aanmelden om het Mix&Match-spel te spelen in je eigen organisatie!

 

Ziekenhuiszorg Thuis – opschaling via het Medisch Coördinatie Bureau

Ben jij benieuwd naar de toekomst van medisch specialistische zorg aan huis? Volg dan de workshop van Isala!

Ontdek hoe deze innovatieve manier van zorg de levens van patiënten verbetert en de druk op zorgverleners en mantelzorgers verlicht. En niet te vergeten: wat betekent dit voor de toekomst van de gezondheidszorg. Ga met ons in gesprek over hoe wij als regio en als partners kunnen samenwerken en deze stap in de zorg mogelijk maken? Meld je nu aan voor deze inspirerende sessie en ontdek hoe medisch specialistische zorg thuis de toekomst van de zorg verandert!

Meer informatie: Ziekenhuiszorg Thuis – opschaling via het Medisch Coördinatie Bureau

isalaziekenhuis
Stock_ouderenzorg-min (1) (1)

Regionaal opschalen: ‘Proudly copied from’ in plaats van ‘not invented here’

Ontdek hoe we van elkaar kunnen leren bij het opschalen van projecten en initiatieven. Bij dit Overijsselse initiatief staat het delen van ervaringen centraal. Leer hoe je ‘Proudly copied from’ kunt toepassen in jouw domein!

Robots zorgen voor meer beleving en efficiëntie

Stel je voor: gasten worden verwelkomd door een rondrijdende, sprekende robot. Tijdens een vergadering kan de robot live deelnemen, terwijl deze door het kantoor rijdt. In de zorg kan een robot zorgen voor structuur en activatie. Richard Kuijpers, eigenaar van smartrobot.solutions, levert en verhuurt robots die in de praktijk van onschatbare waarde zijn. Tijdens deze workshop maak je kennis met diverse robots in de zorg, zoals Maatje, de dagstructuurrobot en de serveerrobots. Richard deelt zijn leerervaringen en gaat in op mogelijke werkbare concepten, valkuilen en wat wel en niet werkt. Mis het niet!

Robots zorgen voor meer efficientie
zorg

Domein overstijgend samenwerken samen met de inwoner

Ontdek tijdens deze workshop waarom het zo belangrijk is om samen te werken met inwoners. Leer hoe de verbinding tussen het medisch en sociaal domein kan bijdragen aan een betere samenwerking. Maak kennis met de voordelen van OZO en ontdek welke opgaven er liggen vanuit IZA. Kom erachter waar we in de praktijk tegenaan lopen en ontdek hoe we dit kunnen aanpakken. Mis deze inspirerende workshop niet!

Maak kennis met de aanpak begeleidingsethiek

Robots hebben invloed op de autonomie en privacy van mensen. Wie is er verantwoordelijk als er iets misgaat: de instelling, de fabrikant of de zorgverlener? De Aanpak Begeleidingsethiek biedt handvatten om deze vragen te beantwoorden. Techniek Ethiek wordt gezien als een begeleider van technologie in de samenleving en niet als een beoordelaar. De aanpak biedt concrete handvatten om technologie op een ethisch verantwoorde manier toe te passen. In deze workshop maak je kennis met de aanpak begeleidingsethiek en deelt Olga Rachtchoupkina, Ethisch Officer van Gemeente Zwolle, haar ervaringen. Mis het niet!

practitioner-man-doctor-helping-retiree-senior-male-wheelchair-physiotherapy-strength-exercise
possessed-photography-jIBMSMs4_kA-unsplash

AI in de zorg: hoe kan kunstmatige intelligentie nu al bijdragen aan tijdsbesparing?

Ontdek tijdens deze workshop hoe kunstmatige intelligentie kan bijdragen aan tijdsbesparing in de zorg. Leer welke technologieën er op dit moment beschikbaar zijn en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Mis deze kans niet om meer te weten te komen over AI in de zorg!

Innovatie in de zorg – wie gaat dat straks betalen?

Ben jij klaar voor de toekomst van de zorg? Innovatie is onvermijdelijk en de vraag is: wie gaat dat betalen? Kom in deze workshop te weten op welke manier we dit vraagstuk gezamenlijk kunnen aanpakken.

josh-appel-NeTPASr-bmQ-unsplash
ivan-aleksic-PDRFeeDniCk-unsplash

Onderwijs en werkveld: samen aan de slag! (=VOL)

Ben jij een gedreven onderwijsprofessional of werk je in de zorg- en welzijnssector, bijvoorbeeld bij HR? Dan mag je deze interactieve workshop niet missen! Ontdek samen met experts Jolanda van Til (practoraat Gezondheid & Technologie Deltion College) en Jasmijn de Lange (hogeschool Windesheim) welke skills er nu ontwikkeld moeten worden om klaar te zijn voor de toekomst van de zorg. Wat er nodig is om ons onderwijs te verbeteren en te blijven ontwikkelen voor de alsmaar meer technologische omgeving. Hoe blijven we een Leven Lang Ontwikkelen? Kom in contact met deelnemers uit het onderwijs én het werkveld en werk samen aan oplossingen.

 

 

Zorgtechnologie Memory: ontdek spelenderwijs welke technologie ingezet kan worden

Ontdek op een interactieve manier welke technologieën er ingezet kunnen worden in de zorgsector. Leer van experts op het gebied van zorgtechnologie en ontdek welke technologieën jij kunt inzetten om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

hands-holding-puzzle-business-problem-solving-concept
zorgprofessionals met veranderkracht

Zorgprofessionals met veranderkracht

Ben jij een zorgprofessional die klaar is om de toekomst tegemoet te treden? Ontdek dan tijdens deze workshop hoe veranderkracht de belangrijkste competentie wordt in de zorg. Leer van Strategisch Innovatie-adviseur Suzanne Verheijden hoe je jouw wendbaarheid en veranderbereidheid kunt vergroten en ontdek hoe technologische ontwikkelingen jouw werk kunnen veranderen. Dit alles met de nodige humor en interactie!

Design-thinking voor implementatie van zorgtechnologie

Wil jij leren hoe je design-thinking kunt toepassen bij de implementatie van zorgtechnologie? Dan is deze workshop iets voor jou! Ontdek hoe je innovatieve ideeën kunt ontwikkelen en deze kunt vertalen naar praktische oplossingen.

milad-fakurian-58Z17lnVS4U-unsplash

Slimme leertechnologie: een mentor in je broekzak

Mantelaar koppelt gedreven zorgverleners aan mantelzorgers en hun naaste voor zorg en gezelschap. Mantelaar gebruikt een handige app met slimme technologieën om o.a. studenten en jongeren op te leiden tot mantelzorger. 

Zoals elke organisatie liep Mantelaar tegen uitdagingen aan. Tijdens de workshop krijg je de kans om te leren van hun uitdagingen! Vraagstukken die o.a. aan bod komen zijn: ‘hoe krijg je grip op de kwaliteit van medewerkers waar de live-contact momenten minimaal zijn?’ en ‘hoe kan leren leuk en geincentiveerd worden?’.

In deze workshop neemt Mantelaar de deelnemers mee in het ontwikkelingsproces van een student en ervaart de deelnemer zelf hoe het is om te “micro-learnen”.

Schermafbeelding 2023-05-10 om 14.01.28
Helpsoq

Helpsoq

Het dagelijks aan- en uittrekken van de steunkousen is niet alleen erg arbeidsintensief maar ook erg duur. Daar is nu een oplossing voor: de Helpsoq!

Kom naar de workshop van TZA en ontdek onder andere de automatische steunkous-machine HelpSoq! Samen met expert Kim Runhaar ga je actief aan de slag en leer je hoe je deze producten het beste kunt gebruiken. Diverse organisaties die de Helpsoq in gebruik hebben tonen aan dat de HelpSoq dé oplossing is voor het aan- en uittrekken van steunkousen. Daarnaast won Helpsoq de Nederlandse Zorginnovatieprijs 2022. Benieuwd naar de Helpsoq en wat de voors en tegens zijn? Kim vertelt je er alles over tijdens deze inspirerende sessie! Mis het niet en meld je vandaag nog aan!

Website van de Helpsoq: Helpsoq