Kick off Maak werk van je droombaan!

Op 31 mei vindt de Kick off plaats van “Maak werk van je droombaan’ op de locatie Vogellanden in Zwolle van 16.30 – 18.30 uur, inspirerende gesprekken tussen werkgevers over gezond, aantrekkelijk en toekomstgericht werkgeverschap, verhalen van werknemers die werk hebben gemaakt van hun droombaan en hoe je mee kunt doen om van deze droom werkelijkheid te maken.

Doe je mee?

Zingeving en werkgeluk
Van systeem maatschappij naar mensenmaatschappij,
wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

Een gezonde, vitale en waardevolle Regio Zwolle is een optelsom van mensen die goed in hun vel zitten. Goed in je vel zitten is meer dan fysieke gezondheid en een inkomen om je hypotheek van te betalen. Goed in je vel zitten is doen wat je leuk vindt, dromen waarmaken, jezelf uitdagen en je ontwikkelen. Het draait om zingeving en werkgeluk. Van betekenis zijn, groeien en bloeien. Mentale voeding is net zo belangrijk als ademen, eten en drinken.

Een groot deel van ziekte, uitval en werkloosheid ontstaat door het stramien waarin we zijn opgegroeid. Het systeem van wetten, regels en automatisering. Opleidingen, diploma’s, certificeringen, uitkeringen en pensioenen… We hebben alles zo dicht gereguleerd, dat het ons afleidt van de kern: werkgeluk, waardoor werknemers en bedrijven floreren.

Het begint als op school, waar we worden gestimuleerd om het hoogst mogelijke diploma te halen, voor een zo specifiek mogelijk beroep. Terwijl de meesten terechtkomen in een ander beroep en we het vak allemaal leren als we eenmaal werken. Het diploma is een schijnveiligheid, ingegeven door de regels waaraan we ons vastklampen. Neem het vak als verpleegkundige. Dat is zoveel meer dan kennis en handelingen. Dat gaat om oprechte interesse in mensen, zien wat iemand nodig heeft, contact maken. Ontwikkel je dat met een opleiding of is dat aangeboren talent? Hoe zou de arbeidsmarkt eruitzien als we allemaal onze talenten benutten? We ons allemaal een leven lang kunnen ontwikkelen? Mogen switchen tussen beroepen en branches? Dan is een carrière geen uitputtende sprint naar het pensioen, maar de invulling van een waardevol leven.

Deze cultuuromslag kunnen de werkgevers in de Regio Zwolle samen realiseren. Stimuleer mensen die niet op hun plek zitten, om binnen een andere rol of in een ander bedrijf hun talent in te zetten. Hou mensen niet vast waar een tekort is, maar mobiliseer arbeidskapitaal. Zit iedereen op zijn plek, dan doe je meer met minder mensen en ontstaat innovatie vanuit betrokkenheid en passie.

Doe je mee? Dan maken we samen werk van deze droom!

Meld je aan voor de Kick off Maak werk van je Droombaan via deze link