Aftrap ‘Maak werk van je droombaan’

Op 31 mei werd het project ‘Maak werk van je droombaan’ afgetrapt. Tijdens de kick-off bij Vogellanden zetten de eerste 10 werkgevers hun handtekening om samen te zorgen dat iedereen in de Regio Zwolle zijn droombaan kan vinden.

Met Maak werk van je Droombaan worden werkgevers en werknemers in Regio Zwolle gestimuleerd anders te kijken naar de invulling van werk. Door minder naar opleidingen en cv’s te kijken, maar talent en competenties centraal te stellen. Daardoor kunnen meer mensen doen waar ze goed in zijn en waar ze gelukkig van worden. Zo kunnen we de mobiliteit binnen en tussen de sectoren bevorderen. “Misschien blijkt iemand wel geschikt voor die ene functie.” Kijk over grenzen heen en gun iedereen een kans op die droombaan. Ook als dit heel iets anders is dan je nu doet. “Dus ook: je personeel de ruimte geven over de grenzen van afdelingen of zelfs sectoren te laten onderzoeken welke baan het beste bij ze past”, licht initiatiefneemster en bestuurder van Vogellanden, Fenna Eefting, toe. “Zo behouden we talent voor de Regio Zwolle.” “En gelukkige werknemers verzuimen minder en laten meer innovatie zien.”

Tijdens de aftrap tekenden 10 werkgevers uit verschillende sectoren, waaronder Cycloon, Travers, Weever Bouw, Djopzz en Vogellanden een document waarmee ze zich aansluiten bij ‘Maak werk van je droombaan’. Zij nemen een voortrekkersrol als het gaat om goed werkgeverschap en ondersteunen hun medewerkers actief om hun droombaan te vinden.

Ook delen deelnemende werkgevers ziekteverzuimcijfers en medewerkerstevredenheid met elkaar over de sectoren heen. Projectleider Maja Poppe: “De arbeidsmarkt ziet er totaal anders uit als wij allemaal onze talenten benutten en doen waar wij goed in zijn en gelukkig van worden. Maak werk van je Droombaan is geslaagd als voor werkgevers en werknemers alle barrières weggenomen zijn en iedereen kan streven naar zijn of haar droombaan. Het is fijn dat het belang van dit project eindelijk wordt ingezien en we meteen starten met een mooi aantal organisaties en bedrijven.”