Succesvol traject huishoudelijke ondersteuning

De Gemeente Zwolle, Deltion College, De Nieuwe Zorg Thuis en Randstad hebben de handen ineen geslagen om de tekorten in de huishoudelijke ondersteuning aan te vliegen. Een mooi succesvol traject waarin de wachtlijsten aanzienlijk zijn ingekort en er 13 nieuwe talenten in de thuiszorg zijn gestart.

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn heeft de koppeling tussen de partijen gemaakt. De Gemeente Zwolle had een grote uitdaging mbt de thuisondersteuning: door personeelstekort hadden ze een grote wachtlijst voor huishoudelijke ondersteuning en kreeg deze wachtlijst niet naar beneden met als resultaat: veel inwoners zaten op de nodige ondersteuning te wachten. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over anders kijken naar talent, opleiden en een loopbaanpad. Hieraan gekoppeld hebben we een passend traject opgezet voor talenten die de (thuis)zorg in willen, beginnend als thuishulp met laagdrempelige scholing en ook mogelijke doorstroom verder de zorg in. Randstad heeft de instroom, begeleiding en het werkgeverschap verzorgd, Deltion College heeft de training ontwikkeld en verzorgd en via De Nieuwe Zorg Thuis zijn ze aan de slag gegaan in de praktijk.

Het resultaat / succes: er werken nu 13 extra talenten in de thuisondersteuning, deze mensen hebben we met elkaar niet alleen aan een stap richting de zorg geholpen, maar de wachtlijst is ook aanzienlijk verminderd! Er zijn meer dan 100 extra mensen die nu huishoudelijke ondersteuning krijgen.