Terugblik Beat Blue Monday

Blue Monday wordt vaak bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. Het zou de dag zijn waarop de meeste mensen hun goede voornemens laten varen en weer in hun oude patronen vallen. Dit jaar is Blue Monday juist een dag vol positiviteit voor zorgmedewerkers uit Regio Zwolle. Het ‘Beat Blue Monday’-event, georganiseerd door actielijn Goed Werkgeverschap van Sectortafel Zorg & Welzijn, bood deelnemers een dag vol workshops, kennis en inspiratie voor een nóg vitaler leven en meer werkplezier.

De deelnemers konden bij aanmelding kiezen uit een scala aan workshops die variëren van zingeving tot een boks-clinic, een workshop balans vinden tussen werk en privé tot boulderen en yoga. Een rijke diversiteit aan activiteiten die niet alleen ontspanning bieden, maar ook de welzijn en gezondheid bevorderen.

Voordat de workshops van start gingen, gaf spreker Patrick van Veen (bekend als gedragsdeskundige uit de RTL4-serie ‘Married at First Sight’) een lezing. Patrick deelde inzichten over menselijk gedrag en wist hij boeiende verbanden te leggen tussen ons gedrag en dat van onze ‘soortgenoten‘: apen. Een verhelderende lezing die de deelnemers een nieuwe kijk gaf op hun eigen gedrag en het volhouden van goede voornemens.

De nadruk van deze dag lag op positieve gezondheid, waarbij niet alleen de fysieke, maar ook de mentale en sociale aspecten onder de aandacht werden gebracht.

Na een gezellige afsluiting met heerlijke gezonde hapjes en drankjes, de gezonde hapjes waren overigens gemaakt door de deelnemers van de kook workshop, verlieten de deelnemers het event nieuwe, positieve energie.

Actielijn Goed Werkgeverschap toonde met dit initiatief betrokkenheid bij het welzijn van zorgmedewerkers uit de regio. Door deze inspirerende dag hebben zij niet alleen waardevolle tools en inzichten ontvangen maar is ook het belang van het welzijn van de zorgprofessionals benadrukt. Het leveren van goede zorg begint immers met goed voor jezelf zorgen. Sectortafel Zorg & Welzijn blijft zich inzetten voor het welzijn van deze helden in de zorg, niet alleen op Blue Monday, maar juist het hele jaar door!