Terugblik Training Provocatief Leiderschap en Generatie Diversiteit

In de afgelopen maanden hebben verschillende zorgleidinggevenden uit Regio Zwolle deelgenomen aan trainingen vanuit de actielijn Goed Werkgeverschap. Lees in dit artikel de uitkomsten en bevindingen van deelnemers.

Provocatief Leiderschap

Ongeveer 20 zorgleidinggevenden uit de regio namen deel aan de training Provocatief Leiderschap. De kern van de training is het vermijden van oppervlakkige verstandshoudingen en het streven naar diepere verstandhouding tussen leidinggevende en teamleden. Tijdens de training ontdekten de deelnemers met welke coachstijlen zij dit kunnen creëren.

 

Een van de deelnemers, Wendy, deelt haar persoonlijke ervaring met de training:

“Op 7 november en 12 december heb ik de training Provocatief leiderschap mogen volgen. Bijna blanco erin gestapt en wat was het een aangename verrassing! Dat je met een groep wildvreemden zo open en provocatief met elkaar aan de slag kan gaan is een hele mooie bijzondere ervaring die mij veel energie gaf. Met 2 prachtige mensen als trainers met een mooie overtuiging en weten dat heerlijk over te brengen. Met veel humor een lach en een traan. Ik moest wel even uit mij comfort-zone, maar eenmaal daar doorheen het provocatief (lees provocalief) weten te omarmen en inmiddels steeds meer toe te passen in het dagelijkse werk en leven, want het is niet iets alleen voor werk. Het is veel meer en breder dan dat. Aanrader dus!”.

Generatie Diversiteit

Ook vond de training ‘generatie diversiteit’ van Aart Bontekoning plaats. Hier namen 18 zorgleidinggevende succesvol aan mee. Onderdeel van deze training was dat de deelnemers zelf onderzoek hebben gedaan binnen hun eigen zorgorganisaties. De volgende vragen werden onderzocht: Waar krijgt generatie Z (2000-2014) energie van qua werk? Hoe verleiden we de verbindende generatie (1955-1969) om langer door te werken? De resultaten van de onderzoeken werden tijdens de laatste trainingsmiddag aan elkaar gepresenteerd.