Vervolg Maak werk van je Droombaan

De actielijn Maak werk van je droombaan gaat er anders uitzien. In het onderstaande bericht van (voormalig) projectleider Maja Poppe vertellen we je hoe het vervolg eruit gaat zien.


De afgelopen maanden hebben we ons gericht op het verbinden met initiatieven die er in de regio zijn georganiseerd om de visie van “Maak werk van je droombaan” te versterken. Enkele van deze initiatieven waren:

  • Future Talk en Cross-sectorale samenwerking binnen de sectortafels van Regio Zwolle.
  • Expertsessie bij de Techniek Fabriek, georganiseerd door De Buitenboordmotor ism de NS en Windesheim, met als thema: “Hoe werk in- en doorstroom?”
  • Event “Ontketen Potentieel”, dat op 1 juli plaatsvond voor alle leidinggevenden in Regio Zwolle, georganiseerd in samenwerking met actielijn 5 van de sectortafel zorg en welzijn (Goed Werkgeverschap).
  • Diverse netwerkgesprekken met verschillende stakeholders



Gesprekken en Strategie

Petra Bleijenburg (netwerkregisseur sectortafel Zorg & Welzijn) en Maja Poppe (projectleider) hebben samen met Fenna Eefting en Eric Krabbe, beide bestuurlijk kartrekkers van “Maak werk van je droombaan”, geconcludeerd dat om het gedachtegoed op te schalen een cross sectorale aanpak nodig is. Ze willen aansluiten bij bestaande initiatieven en vandaaruit verder ontwikkelen.

 

  1. Werkgeversroute (sectorale aanpak): Dit wordt verder uitgewerkt passend bij een van de drie thema’s: Goed Werkgeverschap binnen de sectorale aanpak. We geloven dat veranderingen bij de bedrijven zelf moeten beginnen
  2. Werknemersroute (inwoners): Dit wordt verder ontwikkeld vanuit het initiatief Groei Vooruit, dat al actief is voor alle inwoners van Regio Zwolle.



Toekomstplannen

In het najaar wordt het uitvoeringsplan voor de sectorale aanpak gemaakt, gericht op arbeidsmarktvraagstukken. Dit is één plan waarin de opdracht van de sectorale aanpak beschreven wordt en de activiteiten voor 2025 zijn opgenomen.



Wat betekent dit concreet voor de rol van Maja Poppe als projectleider voor Maak werk van je Droombaan?

Nu we hebben besloten om Maak werk van je droombaan aan te pakken, betekent dit dat de rol van projectleider stopt en anders wordt ingevuld.

Maja Poppe is sinds 1 maart coördinator bij Groei Vooruit en zij zal vanuit deze rol betrokken blijven. Petra Bleijenburg is lid van het versnellingsteam van de sectortafels en zal de werkzaamheden daar verder voortzetten.

Samen met de bestuurlijk kartrekkers zullen we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat “Maak werk van je droombaan” op de kaart blijft staan en onderdeel wordt van de regionale agenda 2025 – 2028 in de Regio Zwolle.

 

En hoe nu verder?

Het project “Maak werk van je Droombaan” toont aan dat focus op talent, goed werkgeverschap en sectoroverschrijdende samenwerking leidt tot een meer dynamische arbeidsmarkt, waar ieders talent goed wordt benut. Nieuwsgierig? Wij drinken graag een kop koffie om door te praten hoe jij als werkgever mee kan werken aan de droombaan voor jouw medewerkers. Maak werk van je Droombaan is een beweging die verder gaat in de Regio Zwolle en kan worden opgenomen in de ontwikkelagenda van de sectorale aanpak. Kom per mail met ons in contact.

Dankwoord voor de deelnemers
Via deze weg willen we ook de deelnemers hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid vanaf de start van Maak werk van je droombaan. Jullie openheid en input hebben ons gebracht waar we nu staan.

Hartelijke groet,

Maja Poppe, ook namens de sectortafel Zorg en Welzijn Regio Zwolle